ДТЕК перевів ще один блок Придніпровської ТЕС на вугілля газової групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК перевів ще один блок Придніпровської ТЕС на вугілля газової групи

Фондовий ринок
382
ДТЕК Придніпровська ТЕС” завершила переведення енергоблоку №8 на спалювання вугілля газової групи, повідомила прес-служба енергохолдингу ДТЕК.
“Це вже другий енергоблок, який ДТЕК у цьому році перевів з імпортного антрациту на вугілля марки “Г”, яке видобувається на українських шахтах. У жовтні був переведений на нове паливо і запущений в роботу енергоблок №7. Зараз обидва енергоблоки працюють сумарною потужністю 230 МВт”, – йдеться в повідомленні.
За даними ДТЕК, економія антрациту, завдяки переведенню двох блоків на вугілля газової групи, становитиме 80 тис. тонн на місяць. Перехід ТЕС на нове паливо принесе і екологічний ефект. Згідно з проектом, при спалюванні енергоблоками газового вугілля очікується зниження викидів таких речовин, як діоксид сірки і оксид азоту. Скорочення викидів у порівнянні зі спалюванням антрациту за кожним з переведених енергоблоків складе близько 1,1 тис. тонн на рік.
Спалюванню енергоблоками “ДТЕК Придніпровської ТЕС” вугілля газової марки передувало технічне переоснащення пилосистем блоків. Змінені системи сушки вугілля і подачі готової пилу в котел, встановлена рециркуляція сушильного агента, модернізовані пальники котлів. Інвестиції в переведення двох блоків склали близько 300 млн грн.
Як відзначають в ДТЕК, у наступному році холдинг планує перевести на вугілля газової групи ще два блоки Придніпровської ТЕС.

Довідка Finance.ua

  • ДТЕК” створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи “Сістем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас