У Мінфіні повідомили, коли ухвалять рішення про докапіталізацію "Ощадбанку" та " Укрексімбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні повідомили, коли ухвалять рішення про докапіталізацію "Ощадбанку" та " Укрексімбанку

Казна та Політика
268
Міністерство фінансів України підтверджує інформацію Національного банку України про погіршення кредитного портфеля Ощадбанку, сформованого до 2014 року, і припускає необхідність його чергової докапіталізації.
“Портфель далі погіршується. Можливо, така капіталізація буде потрібна. Ми зараз в дискусіях з Ощадбанком і Нацбанком”, – сказала перший заступник міністра Оксана Маркарова на підсумковій прес-конференції Мінфіну в Києві у вівторок.
За її словами, з вересня низка великих боржників банку припинили обслуговувати свої кредити, чого не очікували в Мінфіні.
Щодо Укрексімбанку О. Маркарова повідомила, що у Мінфіну до останнього часу була відсутня інформація про необхідність його докапіталізації, і сам банк це питання не ініціював.
Перший заступник голови Мінфіну зазначила, що Укргазбанку вдалося домогтися істотного зниження поганих кредитів, тому необхідність його докапіталізації в даний час відсутня.
О. Маркарова зазначила, що докапіталізації держбанків можна було б уникнути, якби була прийнята запропонована міністерством ідея передачі накопичених ними до 2014 року поганих кредитів централізованій структурі для роботи з ними.
В цілому вона підкреслила, що вирішення питання проблемних активів полягає у підвищенні захисту прав кредиторів в країні, поліпшенні роботи виконавчої служби. “Без вирішення цих проблем ми не зможемо суттєво оздоровити банківський сектор у цілому і держбанки зокрема”, – заявила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас