День фінансів, 18 грудня: НБУ за криптовалюти, МВФ за зміну цін на газ, ЄС проти анонімності біткойн-платформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 грудня: НБУ за криптовалюти, МВФ за зміну цін на газ, ЄС проти анонімності біткойн-платформ

559
У понеділок, 18 грудня, в інформаційній бурі знайшлися як ті, хто були “за”, так і ті, хто виступали “проти”:
“За”
Новий український лоукостер за співпрацю з МАУ. Керівництво нової української авіакомпанії SkyUp не планує конкурувати з найбільшим авіаперевізником України. Зокрема, новий авіаперевізник не відкидає можливості код-шерінгу з МАУ.
В Естонії за мобільність у підприємницькому секторі. В Естонії починаючи з 15 січня 2018 року набувають чинності поправки до законодавства про підприємництво, згідно з якими керівництво зареєстрованою в Естонії юридичною особою можна буде здійснювати і з-за кордону.
В.о глави Національного банку України за криптовалюти. Він пояснив, що це питання поки не врегульовано законодавчо, але Нацбанк не дотримується позиції заборони обігу криптовалют в Україні. Зазначимо, що в Україні статус криптовалют зараз законодавчо не врегульовано.
МВФ за коригування цін на газ в Україні. «Зобов’язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність із рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому… Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», – сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
“Проти”
ЄС вирішив покласти край анонімності біткойн-платформ. В Європейському Союзі погодилися ввести суворіші правила, щоб запобігти відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Вони стосуватимуться обмінних онлайн-платформ для біткойна та інших криптовалют.
У НБУ висловилися щодо позову Коломойського проти forensic audit. Заступник глави Національного банку Катерина Рожкова вважає, що позов колишнього власника націоналізованого Приватбанку Ігоря Коломойського проти forensic audit в банку свідчить про страх і слабкість. Рожкова додала, що проти НБУ та Приватбанку подано загалом понад 400 позовів до різних судів.
Аграрії проти скасування відшкодування експортного ПДВ для олійних. Сільгоспвиробники з 8.00 понеділка перекрили автомагістралі Умань (Черкаська обл.) – пост ДПС, Корець (Рівненська обл.) – пост ДПС. с. Прибузьке (Хмельницька обл.) – ДПС), протестуючи проти рішення парламенту скасувати відшкодування ПДВ при експорті ріпаку, сої та соняшнику з 1 березня 2018 року. Але як пізніше оголосила голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна, податковий комітет ВР і аграрії запропонували компроміс у відшкодуванні ПДВ на олійні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас