В ING допустили зростання біткойна вище за $1 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ING допустили зростання біткойна вище за $1 млн

Фінтех і Картки
4088
Консультаційний підрозділ голландського банку ING Research не виключає, що вартість найпопулярнішої в світі криптовалюти – біткойна – у довгостроковій перспективі може навіть перевищити 1 мільйон доларів, але швидше за все ціна біткойна в кінцевому підсумку впаде до нуля через падіння інтересу до нього, говориться в дослідженні компанії.
Вартість біткойна під впливом ажіотажу в останні тижні б’є рекорд за рекордом, і в неділю встановила черговий, перевищивши 20 тисяч доларів за одиницю. Таким чином, лише за минулий місяць ціна біткойна зросла більш ніж в 2,5 разу.
“Якщо користувачі в масовому порядку втратять інтерес до нього, тоді вартість біткойна може обнулитися. З іншого боку, у малоймовірному сценарії, світові платежі можуть проходити в біткойні, і тоді його вартість може зрости до більш ніж 1 мільйона доларів”, – говориться в доповіді.
Експерти ING Research відзначають, що біткойн піддається багатьом ризикам. Серед них – складність регулювання криптовалюти центробанками і урядами, відсутність будь-яких гарантій для інвесторів, високі комісійні збори за транзакцію (в середньому 8 доларів в листопаді), висока волатильність, великі енерговитрати, потрібні для майнінгу, складнощі з впровадженням інновацій в мережу блокчейн біткойна.
При цьому, випливає з аналізу ING Research, цінність біткойна може підтримуватися і збільшуватися виключно припущенням про високий попит на нього. “Єдиним обґрунтуванням для інвестування в біткойн є припущення, що трейдери будуть готові купувати його за більш високими цінами в майбутньому”, – йдеться в дослідженні.
“У довгостроковій перспективі біткойн не зможе зберігати інтерес до себе з боку великої аудиторії і, швидше за все, стане нішевим продуктом для окремої групи ентузіастів. Те, що вони вважають ключовими вигодами, може насправді бути перешкодою. Більш того, сьогоднішня цінність біткойна грунтується на хитких фактах, враховуючи, що він має відкритий вихідний код і тому може бути легко розгалужений і скопійований”, – йдеться в доповіді.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас