Прем’єр Польщі заявив про небезпеку "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем’єр Польщі заявив про небезпеку "Північного потоку-2"

Енергетика
393
Небезпечним вважає будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” новий прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.
Про це він розповів у інтерв’ю Radio Szczecin.
За його словами, газопровід між Росією і Німеччиною може усунути з газового ринку Україну. Водночас він дуже небезпечний і для самої Варшави.
“Це проект, який одночасно зміцнює зв’язки Німеччини з Росією. Це проект, який призведе до того, що Польща знову опиняється під впливом диктату цін російського “Газпрому”. Тому, серед іншого, дуже добре, що під Щецином був побудований LNG –термінал”, – сказав польський прем’єр-міністр.
Запланований маршрут російського газопроводу “Північний потік-2” пролягає через економічні зони Фінляндії та Швеції, а також через 139 км територіальних вод Данії, зосереджуючи майже весь експорт російського газу до Європи на одному маршруті.
Парламент Данії ухвалив закон, що дозволяє заборонити прокладання газопроводу “Північний потік-2” через територіальні води країни.
Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.
Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує “Північний потік-2” з економічних міркувань, заявивши, що він додасть ресурсів на ринок і знизить ціни.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас