Списані німецькі поїзди можуть надійти в Україну в першій половині 2018-го - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Списані німецькі поїзди можуть надійти в Україну в першій половині 2018-го - Омелян

Казна та Політика
628
Реалізація проекту передачі Україні німецьких списаних вагонів для приміського сполучення передбачається у першій половині 2018 року.
Про це під час спілкування з журналістами заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Я сподіваюся, що ми завершимо документальну роботу одразу після свят, тобто, це – підписання угод про конфіденційність, передача технічної документації для повноцінного її опрацювання Укрзалізницею, і тоді десь у першому півріччі наступного року ми зможемо запустити цей проект, якщо він буде економічно обгрунтований”, – заявив урядовець.
Омелян зауважив, що, на його думку, проект є економічно обгрунтований. “Він має не тільки бізнес-складову, абсолютно ефективну для Укрзалізниці, але й соціально-економічну для держави: це мільйони українців, які щороку їздять українськими потягами, які є конструкціями 50-х років, де часто вікна чи двері відстутні”, – наголосив міністр.
Володимир Омелян анонсував придбання німецьких списаних вагонів для приміського сполучення. Пізніше він заявив, що вживаний німецький рухомий склад для ПАТ “Українська залізниця” вдасться отримати безоплатно.
У жовтні стало відомо, що німецький Deutsche Bahn готовий розглянути можливість передачі Україні за залишковою вартістю 100 ненових регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами і вакуумними туалетами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас