Омелян розповів, коли в Україні почнуть будувати платні дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, коли в Україні почнуть будувати платні дороги

Казна та Політика
720
Старт робіт з будівництва платних доріг Львів-Краковець і Київ-Біла Церква можливий не раніше 2019 року.
Про це журналістам заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Ми працюємо над концесією українських доріг, так званих платних доріг, які будуватимуться до існуючих безкоштовних. Зараз розробляється техніко-економічне обґрунтування для двох потенційних ділянок – це Львів-Краковець і Київ-Біла Церква. Після цього ми зможемо перейти до спілкування з потенційними інвесторами та провести тендерні процедури. Ми прогнозуємо, що вони будуть тривати протягом 2018 року, і в 2019 ми можемо говорити про початок фізичних робіт”, – заявив Омелян.
Чиновник зазначив, що процес сповільнюють кілька факторів. Зокрема, за словами міністра, в європейській практиці – 90% фінансування таких проектів забезпечує держава, а по-друге, трафік автомобілів в Україні досить невисокий.
“Дорожній фонд може бути гарантією повернення коштів інвестору в разі нестачі трафіку. Це прозора формула, яка повсюдно працює в Європі. Я сподіваюся, що перші пілоти будуть успішними, ділянки від 50 до 100 км завдовжки, і тоді ми зможемо говорити про ефективну модель платних доріг для України”, – резюмував він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас