Якість кредитних портфелів держбанків погіршилася - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість кредитних портфелів держбанків погіршилася - НБУ

Казна та Політика
236
Якість кредитних портфелів державних банків, крім ПриватБанку (Київ), погіршилася, повідомила заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова.
За її словами, в даний час немає істотних змін в напрямку поліпшення структури заборгованості кредитних портфелів держбанків, при цьому якість застави погіршується.
“Мова не йде про якісь нові фактори, мова про те, що протягом двох років, особливо в 2017 році, не було зроблено суттєвих заходів для поліпшення структури заборгованості великих груп. Тому що концентрація в кредитних портфелях банків дуже висока, і ми знаємо, що в структурі непрацюючих активів значна частина належить відомим в Україні промисловим групам”, – констатувала вона.
К.Рожкова також повідомила, що в зв’язку з погіршенням якості кредитних портфелів вивчається можливість докапіталізації державних Ощадбанку і Укрексімбанку (обидва – Київ).
“Сьогодні ми продовжуємо вивчати додаткову потребу в капіталі цих банків через якість кредитного портфеля. Це стосується, в першу чергу, Ощадбанку та Укрексімбанку. Далі будемо продовжувати розробляти стратегію розвитку держбанків і сподіваємося на прийняття закону (про поліпшення корпоративного управління держбанків – ред.) … Сподіваємося, що на початок року він буде прийнятий, він дасть поштовх серйозним змінам в управлінні державними банками, підвищить якість внутрішніх процесів у цих банках”, – сказав вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас