Позов Коломойського проти forensic audit свідчить про страх і слабкість, - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позов Коломойського проти forensic audit свідчить про страх і слабкість, - Рожкова

Фондовий ринок
718
Заступник глави Національного банку Катерина Рожкова вважає, що позов колишнього власника націоналізованого Приватбанку Ігоря Коломойського проти forensic audit в банку свідчить про страх і слабкість.
Про це вона повідомила в ході прес-конференції.
“Щодо цього окремого позову, моя особиста думка, це прояв слабкості і страху, що результати співпраці з Kroll і AlixPartners будуть дуже неприємні для колишніх акціонерів”, – сказала заступник глави НБУ.
Рожкова додала, що проти НБУ та Приватбанку подано загалом понад 400 позовів до різних судів.
“Сьогодні ми маємо понад 400 позовів проти НБУ, Приватбанку та Мінфіну. Всі ці позови, так чи інакше, пов’язані з процесом націоналізації. Така велика кількість позовів свідчить про відверте небажання реструктуризувати і погашати борги колишніми власниками Приватбанку, незважаючи на обіцянки і листи, які прямували як в НБУ, так і прем’єр-міністру”, – підкреслила вона.
Рожкова вважає, що така кількість позовів подається для того, щоб дестабілізувати роботу НБУ, Приватбанку та Мінфіну, які працюють в напрямку повернення боргів.
Національний банк констатує, що forensic audit в Приватбанку затягується через великий обсяг інформації.
Forensic audit проводиться для запобігання проблемам, пов’язаним з посяганням на майно компанії і його неналежним використанням, а також для збору доказів за тими фактами, що вже є.
Національний банк найняв детективне агентство Kroll і консалтера AlixPartners для проведення forensic audit в Приватбанку, який визначить масштаб можливих зловживань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас