Великі власники біткойнів не хочуть їх продавати, але їм потрібні гроші. З'явилися сервіси, готові дати їм у борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі власники біткойнів не хочуть їх продавати, але їм потрібні гроші. З'явилися сервіси, готові дати їм у борг

Кредит&Депозит
2003
Кредитори нової ери пропонують рішення — позики, де біткойн виступає як забезпечення. Банки не готові піти на такий крок, але багато стартапів на кшталт Salt Lending, Nebeus, CoinLoand і EthLend намагаються захопити нішу, пише Bloomberg. Деякі дають позику безпосередньо, інші допомагають позичальникам отримати фінансування від третіх осіб. У порівнянні з традиційним кредитуванням умови можуть здаватися грабіжницькими. Але потенційний ринок величезний.
Ціна біткойна на цьому тижні коливалася навколо позначки в $17 000 за монету. Капіталізація всієї криптовалюти склала майже $300 млрд. Близько 40% цієї суми контролює 1000 користувачів. Всім цим цифровим мільйонерам потрібні будинки, яхти і Tesla Roadster.
«Я дуже зацікавлений піти на такий крок зі своїми біткойн-статками, але ще не знайшов відповідного сервісу», — говорить Роджер Вер, відомий багатьом як «Біткойн-Ісус» — один з найбільших власників цифрової валюти.
Власники близько 10% всіх біткойнів захочуть використовувати його як забезпечення за кредитом, вважає колишній директор AQR Capital Management Аарон Браун. «Тому індустрія такого кредитування може дорости до десятків мільярдів доларів», — вважає він.
Але через часті коливання ціни біткойна підвищуються ризики для кредиторів. Тому умови позики можуть бути жорсткими. Так, людям, які хочуть отримати $100 000 готівкою, доведеться віддати $200 000 в біткойнах як забезпечення і платити від 12% до 20% комісії на рік, стверджує Девід Лечнер, фіндиректор Salt, яка супроводжувала десятки таких угод. Такі відсотки приблизно відповідають комісії за незабезпеченими особистими позиками в США. Відмінність у тому, що з біткойном люди можуть брати у борг більше.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас