МВФ наполягає на коригуванні цін на газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ наполягає на коригуванні цін на газ в Україні

Енергетика
4585
Уряд України має відкоригувати значення ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету, що буде сприяти розвитку вільного ринку газу та стимулювати споживачів до економного споживання енергоносіїв.
Відповідаючи на запит журналістів, таку вимогу Міжнародного валютного фонду озвучив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
«Зобов’язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність до рівня імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому… зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», – сказав він. За його словами, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку будуть стимулювати реалізацію заходів з енергозбереження та сприяти ефективному розміщенню ресурсів.
«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати і отримати ресурс для інвестицій у газову інфраструктуру. Завдяки ним на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», – йдеться в заяві представника МВФ.
Оцінюючи результати змін на газовому ринку України, Люнгман заявив, що реформа цін на енергоносії є «одним із найбільших досягнень реформаторських зусиль України протягом останніх років».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас