США побудують у Європі авіабази на $200 млн в рамках ініціативи стримування Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США побудують у Європі авіабази на $200 млн в рамках ініціативи стримування Росії

Світ
231
США планують витратити понад 200 мільйонів доларів на ремонт і будівництво військових об’єктів на авіабазах, які розташовані переважно в країнах Східної Європи.
Як повідомляє видання Air Force Times, підписаний 12 грудня Дональдом Трампом оборонний бюджет на 2018 рік передбачає можливість керівництву ВПС США купувати земельні ділянки і будувати військові об’єкти за межами Сполучених Штатів. Зокрема, до витрат оборонного бюджету включені приблизно 214 мільйонів доларів на будівництво об’єктів в Ісландії, Норвегії та країнах Східної Європи.
Дане фінансування є частиною Європейської ініціативи стримування, яку було ініційовано через кілька місяців після анексії Росією Криму та у зв’язку з подальшим насиллям на Сході України.
На військових базах США будуть тимчасово базуватися високотехнологічні літаки F-22 Raptor і F-35 Strike Fighter і засоби розвідки для відстеження російських підводних човнів, які перебувають у Північному і Балтійському морях.
“Ми поки не можемо надати конкретні деталі про майбутні операції і локації, ми безперервно шукаємо можливості для проведення тренувань по взаємодії для наших літаків п’ятого покоління з нашими європейськими союзниками і партнерами”, – розповів спікер військового командування США в Європі майор Хуан Мартінес.
Зокрема, за даними Foreign Policy, США направлять 14 мільйонів доларів на будівництво нових ангарів на військово-морській базі в ісландському Кефлавіку для розміщення там літаків P-8 Poseidon, призначених для боротьби з підводними човнами. Це стане відповіддю на провокації з боку російських підводних човнів у цьому регіоні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас