Нафта слабко дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабко дорожчає

Енергетика
269
Світові ціни на нафту в понеділок вранці слабко зростають, інвестори реагують на зниження кількості бурових установок в США за тиждень, а також продовжують відігравати новини про зупинку в роботі трубопроводу Forties в Північному морі, свідчать дані торгів.
Станом на 06.51 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,24%, до 63,38 долара за барель, ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,16%, до 57,42 долара за барель.
За даними Baker Hughes, a GE Company (BHGE), за підсумками робочого тижня, що завершився 15 грудня, кількість бурових у країні знизилася на одну штуку, або на 0,1%, до 930 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок збільшилася на 293 штуки, або на 45,9%. Кількість нафтових бурових установок знизилася на чотири штуки, або на 0,5%, до 747 одиниць. Кількість газовидобувних установок зросла на три – до 183 одиниць.
Ринок як і раніше стежить за ситуацією з ремонтом частини трубопроводу Forties у Великобританії, який забезпечує доставку нафти з 85 родовищ в Північному морі і зазвичай перекачує близько 450 тисяч барелів нафти на добу.
З понеділка видобуток на родовищі Forties припинено через ремонт. У п’ятницю джерела агентства Reuters повідомили, що постачання нафти з Forties затримано як мінімум на два тижні.
При цьому трейдери вказують на відсутність значущих факторів, які могли підштовхнути нафтові ціни вгору або вниз, відзначає агентство.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас