Бізнес по-українському: майже половина компаній зізналися у «відкатних» схемах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес по-українському: майже половина компаній зізналися у «відкатних» схемах

Фондовий ринок
2145
В українському бізнесі процвітає внутрішня корупція – такого висновку дійшли фахівці аналітичної системи YouControl за результатами проведеного дослідження.
Так, 44% опитаних компаній зізналися, що хоча б один раз стикалися з лобіюванням конкретного підрядника. Простіше кажучи, виявляли принаймні спробу отримання співробітником відкату в обмін на укладення контракту.
Ще 40% стикалися з крадіжками: у них забирали клієнтів і перехоплювали контракти. А 38,5% опитаних зізналися, що виявляли крадіжку і передачу конфіденційної інформації конкурентам.
Слід зазначити, що при цьому компанії не лізуть в пляшку і не роблять підступів винним співробітникам. Більше половини просто звільняють кадри, які спіймали на крадіжці, не застосовуючи до них ніяких додаткових санкцій.
Чверть компаній вимагають відшкодувати завданих збитків, а 12% опитаних домагаються внесення співробітника в чорні списки HR-ів. Лише 6% компаній зізналися, що доносять на таких співробітників в правоохоронні органи.
Слід зазначити, що за результатами іншого дослідження, найбільшої шкоди компанії завдають внутрішні зловмисники, які є родичами. Приблизно три чверті випадків внутрішньої корупції припадають саме на них.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас