Кличко: Київ став лідером серед українських міст за темпами ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко: Київ став лідером серед українських міст за темпами ремонту доріг

Казна та Політика
1043
У Києві в 2017 році відремонтували рекордні 302 км доріг і проїздів, і в наступному році темпи не будуть зменшені.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.
“У цьому році Київ – лідер серед українських міст за темпами і обсягами ремонту доріг. Кияни це побачили. Ми робили все, щоб проінформувати жителів міста, де відбуваються ремонти і як краще об’їхати ці ділянки. В цьому році ми виділили набагато більше коштів на ремонт і поставили собі дуже амбітне завдання – відремонтувати 300 км доріг. В кінці дорожньо-будівельного сезону я поставив запитання керівництву департаменту транспорту і “Київавтодору” щодо виконаних робіт і можу сказати, що в цьому році було зроблено майже 302 км доріг – це як ключові магістралі, так і внутрішньоквартальні проїзди”, – зазначив Кличко.
Мер зазначив, що протягом 2017 року, зокрема, було відремонтовано в рамках реконструкції та капітального ремонту 25 об’єктів, де не тільки поклали новий асфальт, але і встановили нове освітлення, огорожі й облаштували нові тротуари. Кличко повідомив, що міська влада також визначила важливим ремонт міжквартальних проїздів, адже у багатьох будинків у столиці асфальт не перекладали 20-30 років.
“У цьому році ми відремонтували понад 280 внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територій – на це виділили майже 137 млн грн”, – зазначив Київський міський голова.
Також мер зазначив, що в Києві облаштовують інноваційні пішохідні переходи для безпечного перетину проїзної частини пішоходами. Крім того, активно триває програма нанесення розмітки нерегульованих пішохідних переходів червоно-білим пластиком, яких у столиці вже понад 200.
“Незважаючи на складну ситуацію з бюджетом і той факт, що у Києва забирають 60% ПДФО, ми знаходимо кошти, щоб ремонтувати дороги і приводити столичні вулиці до європейських стандартів. У наступному році ми в жодному разі не будемо зменшувати обсяги робіт. І через 3-4 роки Київ кардинально зміниться – ключові дороги і вулиці повинні відповідати європейським стандартам!”, – підкреслив Кличко.
Вже навесні, зазначив мер, при сприятливих погодних умовах, активно будуть продовжені роботи на перехідних об’єктах (вулицях Олени Теліги, Сім’ї Кульженків (колишня Петра Дегтяренка), Алма-Атинській з шляхопроводом через трамвайні колії, Вифлеємській, Володимирській, Набережному шосе, 2-х потужних транспортних розв’язках на перетині просп. Комарова та бульвару Вацлава Гавела).
Крім того, в 2018 році планується капітальний ремонт бульвару Вернадського, проспектів Тичини, Бандери і Палладіна, Дарницької площі, вулиць Академіка Туполєва, Заболотного, Довженка, Федорова, мосту Метро через Русанівську протоку та багатьох інших об’єктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас