Ідея Банк увійшов до топ-15 найбільш стійких банків України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк увійшов до топ-15 найбільш стійких банків України

Кредит&Депозит
59
За підсумками третього кварталу Ідея Банк увійшов до рейтингу найбільш стійких до потрясінь банків. В даному дослідженні Ідея Банк зайняв 15 місце, піднявши свій рейтинг на п’ять позицій в порівнянні з попереднім кварталом.
Всього в дослідженні взяв участь 31 банк, портфель вкладів фізичних осіб яких перевищував 1 млрд грн.
Даний рейтинг складений виданням “Мінфін” і заснований на сумарних показниках фінансової діяльності банків, результатах опитування експертів і клієнтів банків.
Зокрема, при підготовці рейтингу враховувався показник стресостійкості банків, який включає 6 складових: залежність банку від вкладів фізичних осіб, якість фондування, прибутковість, ліквідність, достатність капіталу і масштаб діяльності банку.
Одним з показників стійкості в рамках рейтингу став критерій лояльності вкладників. Він розраховується виходячи з частки банку на ринку роздрібних вкладів, показника зростання депозитного портфеля, досвіду роботи на ринку, а також оцінки його платіжної репутації.
Також при підготовці рейтингу експерти рейтингового агентства Експерт-Рейтинг, агентства IBI-Rating, агентства “Рюрик” і аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital відповіли на питання: якому з банків, вони б довірили понад 200 000 грн. Грунтуючись на цьому питанні, експерти створили ранг для банків за балами від 1 до 10: 10 – повна довіра до банку, 1 – абсолютна недовіра.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас