Голова МЗС розповів, як "українські біженці" рятують економіку Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МЗС розповів, як "українські біженці" рятують економіку Польщі

Казна та Політика
2092
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українці, які працюють у Польщі, рятують економіку сусідньої країни.
Про це він сказав в ефірі телеканалу “112 Україна”, відповідаючи на питання щодо заяви нового прем’єра Польщі Матеуша Моравєцького про українських біженців.
“Ми реально рятуємо польську економіку, оскільки українці там працюють. Я знаю про випадки, коли українцям пропонують більшу зарплатню, оскільки вони більш гнучкі, вони дуже сфокусовані на тому, що роблять. Тому ми прекрасно розуміємо про що йдеться”, – сказав він.
За словами Клімкіна, в МЗС України оцінюють, що наразі майже один мільйон українців перебувають у Польщі.
“Так хто кого рятує? В даному сенсі ми рятуємо польську економіку, але з нашими польськими друзями будемо завжди розмовляти як з друзями по всіх питаннях, включаючи питання нашої історичної пам’яті. Так що з цього приводу не хвилюйтеся”, – додав він.
Нагадаємо, новий прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, щостосунки з Україною необхідно будувати на історичній правді, а такі події як “геноцид на Волині” забувати не можна.
Окрім того, за його словами, Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.
“Європейська Комісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей”, – сказав Моравєцький, наголосивши, що Польща, “приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас