Україна і Литва підписали угоду про облік трудового стажу громадян за радянських часів при нарахуванні пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Литва підписали угоду про облік трудового стажу громадян за радянських часів при нарахуванні пенсій

Казна та Політика
498
В ході візиту президента України Петра Порошенка до Литви відбулося підписання угоди про внесення змін та доповнень до договору між Україною та Литвою про соціальне забезпечення.
Як повідомляє прес-служба глави Української держави в п’ятницю, угодою передбачена процедура врегулювання питання встановлення права на пенсію, зарахування і виплати пенсій громадянам України та Литви, що обумовлено накопиченням трудового (страхового) стажу в період роботи до 1 червня 1991 року на території колишнього СРСР, а також відповідні механізми обчислення таких пенсій.
Даний документ сприятиме приведенню у відповідність до сучасних реалій положень договору, укладеного 23 квітня 2001 року. Метою підписання угоди є додаткове врегулювання питання встановлення права на пенсію, зарахування і виплати пенсій, обумовлених накопиченням трудового стажу в період роботи до 1 червня 1991 року на території колишнього СРСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас