У ДФС розповіли, за рахунок чого митникам підвищать зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС розповіли, за рахунок чого митникам підвищать зарплати

Казна та Політика
610
Джерелом підвищення заробітної плати митників може стати відсоток від зборів, стягнутих митницею у фонд заробітної плати.
Про це написав у Facebook в. о. начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський, коментуючи пропозиції європейського проекту Twinning по боротьбі з корупцією в ДФС і, зокрема, на митниці, які були викладені у так званій “Білій книзі”.
Керівник розповів, що європейські експерти наполягають на необхідності підвищення заробітної плати і забезпеченні гідного рівня життя митників.
Зокрема, за його словами, експерти пропонують вдатися до низки заходів, в тому числі таких, які не пов’язані з видатками з державного бюджету. Наприклад, створити систему, за якої посадова особа, яка повідомляє про правопорушення, пов’язане з корупцією, або порушення закону, за яке відповідальна особа підлягає кримінальному переслідуванню, буде отримувати грошову премію.
Або надати можливість митникам мати інше місце роботи за згодою керівника ДФС, але через можливий конфлікт інтересів це передбачає багато обмежень. “Треба визнати, що митниця – це стратегічний державний інститут, який безпосередньо впливає на державний суверенітет. Тому подібні рішення не можуть бути застосовані в нашій ситуації.
По-перше – через те, що розробка процедури, яка дозволить впровадити систему компенсації за повідомлення про правопорушення, розтягнеться на роки.
По-друге – тому що фактично митники через перерахованы обмеження зможуть працювати ну, наприклад, водіями маршруток або стригти чиїсь газони”, – написав Тупальський. На його думку, поєднання зі службою на митниці негативно позначиться на працездатності митників і може призвести до ще більшого зниження авторитету митної служби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас