У 2018 випускатимуть вдвічі більше закордонних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 випускатимуть вдвічі більше закордонних паспортів

Казна та Політика
466
У першій половині січня 2018 «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів» планує зібрати, перевірити та запустити в експлуатацію лінію персоналізації закордонних паспортів, що дозволить вдвічі збільшити виробничі потужності підприємства, — повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі
Як відомо, «Поліграфкомбінат «Україна» виконує важливу державну соціальну функцію — виробляє паспорти України для виїзду за кордон і ID-паспорти громадян України. Попит на них значно зріс після того, як почав діяти безвізовий режим з Європейським Союзом.
Саме тому 9 серпня 2017 за ініціативою Мінекономрозвитку Кабінет Міністрів України ухвалив рішення зменшити розмір відрахувань частини чистого прибутку ДП «Поліграфічний комбінат» Україна «в державний бюджет (Постанова №601 від 09.08.2017) з 75% до 40%.
Різницю між цими коштами — 35% — «Поліграфкомбінат «Україна» зміг вкласти в розвиток власних виробничих потужностей, включаючи закупівлю обладнання з лазерної та електронної персоналізації документів формату ID-1. Вартість цього обладнання склала 1,7 млн. євро.
«Уряд зробив все можливе, щоб вирішити проблему виробничих потужностей Поліграфкомбінату і дозволити якомога більшій кількості громадян скористатися безвізом. Ми сподіваємося, що в наступному році проблема із затримкою у виготовленні біометричних паспортів зведеться до мінімуму, а кордонів між Україною і ЄС стане ще менше», — зазначив перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас