Україна і Євросоюз домовилися про 50 мільйонів євро допомоги для Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Євросоюз домовилися про 50 мільйонів євро допомоги для Донбасу

Казна та Політика
93
Уряд України та Європейська комісія підписали “Угоду про фінансування заходу “Підтримка ЄС для сходу України”.
Як передає власний кореспондент УНІАН, підписання відбулося в п’ятницю в Брюсселі в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС.
Угодою передбачено надання Україні фінансування на суму 50 мільйонів євро. З боку України документ підписав віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, з боку Єврокомісії – заступник генерального директора ЄК з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Катаріна Матернова.
Укладення угоди створює правові підстави для фінансування Єврокомісією заходів, спрямованих на сприяння миру, економічному відновленню і примиренню на сході України.
Заходи, передбачені угодою, будуть реалізовуватися за чотирма напрямками: децентралізація та управління; економічне відновлення і розвиток малого і середнього підприємництва; безпека суспільства і соціальна єдність; секторальні реформи і структурні зміни.
Завдяки угоді на підконтрольній Україні території Донбасу є можливість реалізувати проекти щодо стимулювання зайнятості та економічного зростання шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих і середніх підприємств, заохочення громадських ініціатив, підтримки структурних змін у сфері охорони здоров’я, освіти та інфраструктури.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас