"Дочка" Caterpillar дурила клієнтів і ховала докази в океані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дочка" Caterpillar дурила клієнтів і ховала докази в океані

Фондовий ринок
1870
Американська компанія United Industries LLC, яка входить в групу Caterpillar Inc., дурила клієнтів, виконуючи непотрібний ремонт рухомого складу, і скидала гальмівні колодки та інші деталі в океан, щоб приховати порушення, пише The Wall Street Journal.
United Industries визнала провину, направивши відповідну заяву в окружний суд в штаті Каліфорнія. Вона виплатить штраф у розмірі $5 млн і відшкодування контрагентам – Greenbrier, TTX і Pacer International – в сумі $20 млн.
Для Caterpillar суми не є суттєвими, однак репутації всієї групи компаній завдано істотної шкоди, відзначає WSJ.
Caterpillar повідомила, що “по відношенню співробітників, які брали участь у цій справі, вжито заходів впливу”, а програма комплаєнса у всіх підрозділах компанії розширена.
У ході слідства співробітники United Industries заявили, що керівництво змушувало їх підвищувати виручку за рахунок здійснення непотрібних ремонтних операцій. Найчастіше вони замінювали деталі і компоненти рухомого складу без ознак зносу, хоча правила і галузеві стандарти не вимагали такої заміни.
Caterpillar, заснована в 1925 році, є світовим лідером у виробництві будівельного і гірського устаткування, двигунів, що працюють на природному газі і дизельному паливі, а також промислових турбін і дизель-електричних локомотивів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас