Рада подвоїла ставку збору за контроль вантажів і транспорту на кордоні та проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада подвоїла ставку збору за контроль вантажів і транспорту на кордоні та проїзд

Казна та Політика
496
Верховна Рада збільшила в два рази ставку збору, який сплачується у пунктах пропуску через державний кордон України.
Така норма була ухвалена під час голосування за поправки в Податковий кодекс України в четвер увечері.
Зміни, зокрема, стосуються розділу про ставки єдиного збору за здійснення у пунктах пропуску через державний кордон України контролю вантажів і транспортних засобів, плати за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України (за кожен кілометр проїзду) та додаткової плати за кожен кілометр проїзду автомобільних транспортних засобів з перевищенням встановлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів.
Так, якщо раніше ставка єдиного збору за одиницю транспортного засобу для автобусів пасажиромісткістю від 10 до 30 осіб становила EUR2, то відтепер становить EUR4. Це саме стосується вантажних авто, великогабаритних авто, включаючи авто з перевантаженням і перевищенням норм.
Крім того, удвічі збільшена ставка єдиного збору за проїзд автомобільними дорогами за кожен кілометр проїзду. Наприклад, для автобусів пасажиромісткістю від 10 до 30 осіб вона зросла з EUR0,02 до EUR0,04.
Згідно з даними Держказначейства, план на поточний рік надходжень від зазначених зборів становить 396 млн грн. За 10 місяців 2017 року отримано 346,03 млн грн. Кошти надходять у загальний фонд державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас