Близький до "Сім'ї" банк переслав мільйони в офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близький до "Сім'ї" банк переслав мільйони в офшори

Фондовий ринок
1560
Близько 19 мільйонів доларів вивели в офшори з “Південкомбанку”, який був близький до “Сім’ї” екс-президента Віктора Януковича.
Про це йдеться у новому розслідуванні Центра дослідження корупції та організованої злочинності з посиланням на документи з проекту Panama Papers.
Власник “Південкомбанку” – донецький бізнесмен Руслан Циплаков був наближений до сім’ї Януковича завдяки дружбі з молодшим сином екс-президента Віктором.
“Південкомбанк” був частиною більшої холдингової компанії “Металевий союз”, який був підконтрольний Циплакову.
На думку слідчих, компанії Циплакова намагалися допомогти Януковичу залишитися при владі.
За їхньою інформацією, об’єкт, який є власністю окремої компанії, яка належить власнику банка Циплакову, використовувався для зберігання зброї, призначеної для проурядових сил під час Євромайдану.
Слідчі Генеральної прокуратури кажуть, що у лютому 2014 року “Південкомбанк” позичив “багато мільйонів” очевидним підробленим компаніям “для подальших виплат керівникам кримінальних угруповань, які виступали проти протестів у Києві”.
“Позикові кошти залишаються безоплатними, як вони були витрачені і їх поточне місцезнаходження невідомі”, – відзначають слідчі.
Зазначається, що ввечері 20 лютого 2014 року, коли на Майдані вбили десятки мирних демонстрантів, офіс “Металевого союзу” перетворили у збройний склад. Керівник служби безпеки групи допоміг організувати доставку 156 рушниць Калашникова та 22 коробки снарядів до офісу з складів міністерства внутрішніх справ на околицях Києва.
Згідно з судовими документами, власник групи “Металевий союз” перебував у офісі, коли вивантажували зброю. Хоча його ім’я не відображається в документах, це, ймовірно, був Циплаков, оскільки він є власником “Металевого союзу”, зазначають у розслідуванні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас