ШІ допомагає ловити серійних убивць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допомагає ловити серійних убивць

Технології&Авто
547
Алгоритм CARMEL, якому вдалося розшифрувати один з найзагадковіших манускриптів XVIII століття, зараз працює над розшифровкою криптограм, відправлених в 1960-х до редакцій ЗМІ серійним вбивцею на прізвисько “ Зодіак. ШІ повинен «зламати» алгоритми свідомості серійних вбивць, що допоможе поліції швидше ловити їх і врятує чимало життів.
На сьогоднішній день неможливо дізнатися, скільки маніяків орудує, наприклад, на території США. Найчастіше поліцейські не можуть належним чином класифікувати злочин і приймають чергову жертву серійного вбивці за нещасний випадок чи вбивство на побутовому ґрунті. За вкрай приблизними підрахунками, в Штатах може проживати від 25 до 340 активних маніяків, які вбивають не менше 150 осіб на рік. Штучний інтелект покликаний поставити боротьбу з серійними вбивцями на тверду наукову основу.
Щоб ШІ зміг зрозуміти, кого і як шукати, його потрібно навчити на матеріалах всіх уже розкритих злочинів такого роду. Зараз таке навчання проводять з алгоритмом CARMEL, якому показують всю наявну інформацію про вбивцю на ім’я Зодіак, щоб навчити алгоритм «думати, як злочинець». Зодіак вбивав людей на півночі штату Каліфорнія і в Сан-Франциско в кінці 1960-х років. Особистість злочинця досі не встановлена. Сам він використовував псевдонім Зодіак у серії дошкульних листів, які відправляв в редакції місцевих газет. У конвертах також були чотири криптограми, у яких убивця зашифрував відомості про себе. Людям вдалося розшифрувати тільки одну.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас