День фінансів, 7 грудня: держбюджет-2018, позбавлення водійських прав за несплату аліментів і прагнення "Укрпошти" купити банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 грудня: держбюджет-2018, позбавлення водійських прав за несплату аліментів і прагнення "Укрпошти" купити банк

556
У четвер, 7 грудня, повинна вирішитися доля добробуту українців на прийдешній рік. Йдеться про ухвалення депутатами ВР держбюджету-2018, від якого буде залежати розмір мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму громадян нашої країни.
Наразі депутати лише продовжили собі робочий день. Тому із зали засідання ніхто не піде до моменту завершення розгляду у другому читанні законопроекту № 7000 «Про Державний бюджет України на 2018 рік».
Для того щоб розібратися в цифрах і показниках проекту держбюджету, рекомендуємо ознайомитися з інфографікою за посиланням. Зазначимо, що на ремонт доріг закладено 46,7 млрд гривень, на енергоефективність – 2 млрд гривень, на оборону – 165,3 млрд гривень. Також, згідно з проектом закону, передбачається підвищення з 1 січня мінімальної зарплати до 3 723 гривень, а прожиткового мінімуму до 1 700 гривень.
Також нардепи посилили відповідальність за несплату аліментів. Згідно з проектом закону № 7277, боржникам заборонять водити автомобіль або інший транспорт протягом шести місяців, користуватися вогнепальною зброєю і полювати доти, доки борг не буде погашено.
Нарівні з роботою народних обранців варто відзначити заяву “Укрпошти” про готовність витратити 200 млн грн на придбання банку. «Нам НБУ може заборонити купити банк, але нам ніхто не заборонить укласти стратегічне партнерство. Ми просто назвемо цю купівлю партнерством», – зазначив голова держпідприємства Ігор Смілянський.
Не припиняє дивувати bitcoin, ціна якого подолала рубіж в 15 тис. доларів і на момент написання новини підбирається до позначки 16 тис. доларів за токен.
На тлі популяризації криптовалют, в Росії готують законопроект, згідно з яким за майнінг альткойнів саджатимуть у в’язницю. «Покарання будуть різними, здебільшого адміністративними, але у випадку, якщо хтось спеціально організував криптовалюту з метою якихось розрахунків, то буде кримінальне покарання», – сказав заступник голови Мінфіну РФ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас