Мінфін України націлений консолідувати борговий інструментарій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України націлений консолідувати борговий інструментарій

Фондовий ринок
204
Міністерство фінансів України націлене консолідувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) у кілька великих серій, повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Буца.
“Ми, в останні півроку, дуже мало розміщуємо нових інструментів… ПЕвної миті ми подивилися на наші облігації: там більш ніж 300 випусків, в яких дуже складно розібратися. Тому ми скорочуємо кількість облігацій та збільшуємо їх обсяг. Консолідація відбувається плавно, ми просто не перевипускаємо інструменти, які йдуть на погашення”, – сказав він під час освітнього проекту #бюджетPRO, який пройшов в Києві 6 грудня.
За словами Ю. Буци, основна мета консолідації – стимулювати підвищення активності торгів ОВДП і отримати таким чином індикатив прибутковості цінних паперів на вторинному ринку.
“Зараз, коли ми оголошуємо первинний аукціон, ми часто не розуміємо, скільки коштують наші інструменти на вторинному ринку. Тому ми будемо змінювати вимоги до первинних дилерів, вводити інститут маркет-мейкерів, і будемо стимулювати скорочення кількості інструментів, щоб ОВДП активно зверталися на вторинному ринку і ми бачили їх справедливу ринкову вартість”, – сказав заступник міністра.
У цілому, повідомив Ю. Буца, Мінфін вважає оптимальним скорочення кількості випусків ОВДП до 30-40, крім облігацій в портфелі Національного банку України.
“В ідеалі їх повинно бути ще менше. Зараз у нас більш ніж 200 інструментів”, – сказав Ю. Буца.
Як повідомлялося, на наступний вівторок, 12 грудня, міністерство призначило позаплановий аукціон з розміщення річних валютних паперів, а 19 грудня, як і було заплановано спочатку, пройде аукціон з продажу дворічних валютних облігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас