Україна має намір стягнути з російських власників Лисичанського НПЗ майже 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір стягнути з російських власників Лисичанського НПЗ майже 1 млрд грн

Фондовий ринок
298
Міністерство юстиції України має намір у судовому порядку стягнути з російських власників Лисичанського нафтопереробного заводу (НПЗ) майже 1 млрд грн як регрес за програним в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) позовом компанії “Агрокомплекс”, повідомив голова відомства Павло Петренко.
“У найближчий тиждень в українському суді буде великий позов України до компанії з власниками з РФ про стягнення в регресному порядку майже 1 млрд грн”, – сказав він.
П. Петренко нагадав, що мова йде про події середини 90-х років – початку 2000-х років, коли через судову систему і вплив на неї органів виконавчої влади був відібраний великий масив об’єктів, у тому числі нафтопереробний завод, після чого постраждала компанія судилася більше 10 років в ЄСПЛ і виграла суперечку у України.
“Ми рік готували доказову базу, і йдемо з регресом до тієї компанії, яка зараз володіє частиною тих об’єктів, які були експропрійовані. З’ясувалося, що ця компанія управляється росіянами”, – резюмував П. Петренко.
Міністр не уточнив, до якої конкретно компанії буде поданий позов, хоча в інтерв’ю виданню “Ділова столиця”, що вийшло 20 листопада, міністр називав відповідачем “Роснєфть”.
“Якщо нові господарі отримали майно, яке за рішенням ЄСПЛ було незаконно виведено з власності потерпілої компанії, і наша держава заплатила “Агрокомплексу” компенсацію, то “Роснєфть” повинна тепер відшкодувати Україні ці гроші”, – сказав тоді голова Мін’юсту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас