Visa припинила обслуговування банків Туркменії через борги - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa припинила обслуговування банків Туркменії через борги - ЗМІ

Фінтех і Картки
716
Міжнародна платіжна система Visa припинила обслуговування туркменських банків, передає туркменська служба “Радіо Свобода”.
Як повідомили “Радіо Свобода” два джерела, знайомі з ситуацією, основним приводом для цього стала заборгованість туркменських банків компанії Visa, а також довільні обмеження, що вводяться фінансовою владою Туркменії на користування платіжними картками.
Як зазначає радіостанція, платіжні картки Visa широко використовуються жителями країни, що виїжджають за кордон, а також сім’ями, чиї діти навчаються в закордонних вишах.
“Обмеження за пластиковими картками Visa існують вже давно і постійно посилюються. А в останні кілька тижнів деякі туркменські користувачі взагалі не можуть користуватися платіжною системою”, – йдеться в повідомленні.
“Заборгованість туркменських банків накопичувалася кілька місяців. На даний момент туркменська сторона не цілком здатна закрити борг, який становить кілька десятків мільйонів доларів. Visa, звичайно, не хотіла б втратити ринок, але обслуговування туркменських банків обходиться цій компанії дорого. Вони намагаються впливати через різні міжнародні фінансові структури, але навряд чи це матиме дію на туркменську сторону в нинішній важкій економічній ситуації”, – стверджувало раніше джерело радіостанції.
Міжнародна платіжна система Visa початку операції в Туркменії в 1994 році. Тоді карткою Visa могли користуватися тільки іноземці. Починаючи з 1998 року, Зовнішекономбанк Туркменії почав видавати картки Visa місцевим клієнтам.
Інша міжнародна платіжна система MasterCard – також почала роботу в країні в 1994 році, але спочатку обслуговувала тільки іноземців. Для місцевих клієнтів, картки MasterCard стали доступними тільки в 2014 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас