До 2022 розумні міста допоможуть знизити витрати на $5 трлн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2022 розумні міста допоможуть знизити витрати на $5 трлн.

Світ
330
Впровадження інтернету речей та інших розумних технологій стане поворотним пунктом для майбутнього успіху розумних міст, переконані аналітики компанії ABI Research, але тільки якщо влада, бізнес і громадяни будуть працювати спільно.
В результаті урбанізації зростання концентрації населення та бізнесу у великих містах призведе до того, що технології розумних міст і IoT, поряд з шеринговою економікою, стануть ключовими факторами в оптимізації використання існуючих активів, максимізації продуктивності і, в кінцевому рахунку, створення більш придатного для життя середовища. Автоматизація, штучний інтелект, сенсори, дата-шерінг і аналітика допоможуть містам знизити витрати, говориться в доповіді, про яку пише Information Age.
«Розумні міста, побудовані на технології інтернету речей, дозволяють жителям наново придумати собі те, як вони будуть працювати, жити і розважатися», — говорить Рахім Бхатія, генеральний менеджер компанії API.
Автори дослідження розрахували абсолютний потенціал економії типового розумного міста недалекого майбутнього з населенням 10 млн. У кожному такому місті:
- Влада зможе заощадити $4,95 млрд щорічно, в основному на вуличному освітленні і розумних будинках. Розумні ліхтарі дозволять скоротити витрати на ремонт і техобслуговування на 30%.
- Для бізнесу відкриється можливість заощадити $14 млрд на більш енергоефективних вантажоперевезеннях (за допомогою дронів, роботів або безпілотних вантажівок) і розумних фабрик.
- Самі громадяни зможуть заощадити до $26,69 млрд на рік на комунальних послугах завдяки інтелектуальним лічильникам і мікроенергомережам, а також завдяки гібридній освіті (звичайній та онлайн).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас