НАБУ обурена втручанням держави у роботу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ обурена втручанням держави у роботу банків

Фондовий ринок
1093
Наслідком українських реформ стає зростання держчастки в банківській системі.
Про це повідомив голова ради НАБУ, старший радник Альфа-Банку Роман Шпек під час круглого столу «Банківська система: підсумки 2017 року і прогноз на 2018 рік», організованого “Фінансовим клубом”.
«Реформи так крокують по країні, що державні частки у всіх секторах, у тому числі і в банківському, стають дедалі більшими. І, крім того, порушуються принципи здорової конкуренції за рахунок втручання в господарську діяльність», – заявив Роман Шпек, повідомляє кореспондент FinClub.
Він навів приклад, що у Франції також є державні підприємства, але ніколи очільники держави – ні Олланд, ні Саркозі, ні Макрон – «не давали вказівки, кому що виділити (кредит. – Ред) або які облігації їх казначейства купити, або куди перевести рахунки на обслуговування, або як пенсійні кошти або зарплатні перерозподілити».
«А у нас реформи означають одержавлення економіки. І при цьому шукають драйвера. А вони його щодня своїми рішеннями вбивають, того драйвера – підприємця, його ініціативу. З одного боку, його б’ють, а з іншого – шукають. Це велика проблема», – наголосив Роман Шпек.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас