Аграрний комітет Ради підтримав мораторій на продаж землі до 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний комітет Ради підтримав мораторій на продаж землі до 2019 року

Аграрний ринок
411
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав законопроект, яким пропонується продовжити мораторій на відчуження та купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.
Про це йдеться на офіційному сайті ВР.
Депутати рекомендували Верховній Раді даний законопроект прийняти за основу та в цілому як закон. Відповідне рішення підтримали 17 народних обранців.
Відповідний законопроект був поданий до парламенту 30 листопада.
Ініціаторами проекту виступили сім народних депутатів: Сергій Лабазюк (група Воля народу), Валерій Давиденко, Іван Рибак, Микола Люшняк, Андрій Кіт (фракція Блок Петра Порошенка), Олег Кулініч (група Партія Відродження), і Артем Вітко (фракція Радикальної партії).
Проект закону пропонує продовжити мораторій на відчуження сільгоспземель до моменту врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільгосппризначення і розробки необхідних нормативно-правових актів, але не раніше 1 січня 2019 року.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів спочатку очікував ухвалення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця грудня 2016 року.
Замість цього Верховна Рада в кінці жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року.
Однак земельна реформа є важливою умовою програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас