День фінансів, 5 грудня: Середня зарплата в 10 тис. грн, «чорний список» податкових гаваней і (не)спійманий Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 грудня: Середня зарплата в 10 тис. грн, «чорний список» податкових гаваней і (не)спійманий Саакашвілі

842
У вівторок, 5 грудня теми новин стосувалися, здебільшого, зарплат і доходів як українців, так і мешканців інших країн:
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив переконання що наступного року середня зарплата може зрости до 10 тис. гривень. Він нагадав, що зараз вона становить 7400 грн, але цього, він вважає, недостатньо.
Розенко одразу ж пояснив, звідки уряд візьме гроші на підвищення зарплат. За його словами, понад 50% економіки України перебуває в тіні. Кошти у державному бюджеті для підвищення мінімальних зарплат з’являться від детінізації економіки.
У Мінсоцполітики підрахували, скільки українців ведуть власний бізнес. В Україні станом на жовтень цього року зареєстровано 1 млн 811 тисяч підприємців. Також наголошується, що кількість найманих працівників, які сплачують ЄСВ, з початку року помітно зросла.
ЄС додасть 11 країн до чорного списку “податкових гаваней”. Які країни можуть увійти до цього списку, читайте тут.
На противагу українцям сільські жителі Китаю багатіють швидше, ніж мешканці Шанхая і Пекіна. За останні 40 років економічний бум збагатив китайські мегаполіси.
А от британцям, які бажають збагатитися за рахунок криптовалют, не пощастило. Оскільки Мінфін Великої Британії посилить регулювання криптовалют. Згідно з планами Казначейства Великої Британії, нові правила змусять учасників торгівлі розкривати особистість і повідомляти про підозрілі операції.
Не можемо, звичайно, обійти і (не)затримання дня. З самого ранку можна було спостерігати “протистояння” ГПУ і Саакашвілі. Політика спочатку затримали. Луценко звинуватив його у сприянні учасникам злочинної організації та підтримці злочинної діяльності. Однак активісти під час транспортування Саакашвілі до дільниці зламали двері в мікроавтобусі і звільнили екс-голову Одеської облдержадміністрації. У Finance.ua є відео як з обвинуваченнями Луценка, так і зі "звільненням" політика.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас