Експортні ціни на українську сталь зростуть на 30% – ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експортні ціни на українську сталь зростуть на 30% – ICU

Банківські метали
1025
Зростання експортних цін на українську сталь за підсумками поточного року складе 27-30%.
Про це повідомив керівник підрозділу з фінансового аналізу корпорацій небанківського сектору групи ICU Олександр Мартиненко, передає Агентство стратегічних рішень “Голуб і Шинкаренко”.
За даними ICU, експортні ціни на українську сталь зросли на 30-40% за січень-листопад 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року, що з лихвою компенсувало втрати від падіння виробництва та сприяло зростанню валютних надходжень в країну.
“Основними рушіями зростання світових цін на метали у 2017 році стали політика влади Китаю, що проводила всередині країни інтенсивне кредитування споживання сталі, скорочення китайських сталеплавильних потужностей, а також зростання обсягів спекулятивних операцій з металами та рудою на китайських сировинних біржах”, – пояснив Мартиненко.
Експерт також відзначив зниження дестабілізуючого впливу китайського експорту на інших ключових для українських металургів ринках, в першу чергу, на європейському. Крім того, він прогнозує, що за підсумками 2017 року споживання сталі на європейському ринку зросте на 2,5-3%.
В цілому, за прогнозами ICU, зростання експортних цін на українську сталь за підсумками поточного року складе 27-30%.
При цьому, за його прогнозами, у наступному році очікується зниження цін на сталь на ключових для України ринках на 5-8% через більш слабке споживання металів в Китаї.
У цілому, експерт ICU вважає найбільш вірогідним сценарієм зниження експортної виручки ГМК України на 1-4% в 2018 році, при цьому її загальний обсяг залишиться близьким до рівня 12 млрд. доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас