У МінАПК повідомили, скільки може коштувати один гектар землі після скасування мораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МінАПК повідомили, скільки може коштувати один гектар землі після скасування мораторію

Аграрний ринок
2625
Ціна одного гектара землі сільськогосподарського призначення в Україні в разі скасування мораторію на її продаж може скласти 50-60 тисяч гривень.
Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.
“Тіньовий ринок землі буде існувати, поки буде діяти мораторій на її продаж. Якщо б ринок запустився, ціна одного га коливалася б від 50 до 60 тис. грн”, – повідомив Мартинюк.
За його словами, мораторій на продаж сільгоспземель буде діяти доти, доки не буде проголосований закон про обіг земель сільгосппризначення.
“Та епопея, яку ми бачимо сьогодні з продовженням мораторію, – це ніщо інше, як голий піар для того, щоб сподобатися людям і сказати, що їх захистили”, – додав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Він уточнив, що виступає проти продажу землі агрохолдингам і іноземцям.
“Можливо допустити обіг землі між фермерами-українцями – фізичними особами в тих обсягах, які необхідні для створення сільськогосподарського підприємства”, – зазначив прем’єр.
Мартинюк додав, що в земельний кадастр внесено 70% всіх ділянок, Держгеокадастр повністю забезпечує процес передачі ділянок в оренду.
Як повідомлялося, в Україні з 2002 року діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Парламент кілька разів продовжував його дію.
Однак земельна реформа є важливою умовою програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.
Раніше прем’єр Володимир Гройсман заявив, що уряд досі працює над проектом закону “Про обіг земель сільськогосподарського призначення”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас