Розумна хірургічна голка робить знімки органів під час операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумна хірургічна голка робить знімки органів під час операції

Технології&Авто
1058
Engadget повідомляє про новий інструмент для мінімально інвазивних операцій — оснащену датчиками хірургічну голку. Вона дозволяє хірургові отримувати зображення високої роздільної здатності безпосередньо під час роботи.
І пацієнти, і лікарі віддають перевагу найменш інвазивним операціям, оскільки вони не залишають рубців, потребують менше часу на відновлення і несуть менше ризиків інфекційного зараження. Однак подібні операції недосконалі: зокрема, досить складно отримати якісні зображення внутрішніх органів, необхідні для їх проведення. Тому зазвичай хірурги обмежуються зображеннями, отриманими за допомогою УЗД та МРТ до операції.
Нова розробка — оптична ультразвукова голка повинна змінити підхід до проведення операцій. Завдяки їй хірург може отримувати зображення м’яких тканин безпосередньо під час роботи. Пристрій являє собою голку з наконечником 1 мм завтовшки з двома оптичними волокнами всередині. Одна з них генерує короткі спалахи світла, а інша зчитує світло, що відбивається тканинами тіла. У підсумку, у розпорядженні хірурга є високоякісне зображення в реальному часі.
Розумна хірургічна голка робить знімки органів під час операції
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас