У Держдепі висловилися щодо війни між українськими силовими відомствами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держдепі висловилися щодо війни між українськими силовими відомствами

Казна та Політика
1132
У США висловили сумніви з приводу того, що влада України має намір побороти корупцію. Таку думку висловила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт, заявивши про те, що такі думки виникають, дивлячись на війну між українськими антикорупційними відомствами. Що викликає у керівництва Держдепу сумніви в тому, що влада України прагне перемогти корупцію. Заяву опубліковано на сайті департаменту.
«Зрив антикорупційного розслідування на високому рівні, арешт агентів і вилучення документів НАБУ викликають стурбованість щодо відданості України боротьбі з корупцією. Ці дії виглядають як частина зусиль з підриву незалежних антикорупційних інституцій, які підтримані США та іншими країнами», – йдеться в документі.
Крім того, вказується, що такі дії підривають довіру українського народу і всієї міжнародної спільноти.
Американська сторона закликала всі гілки влади в Україні до спільної роботи, щоб викорінити корупцію з публічного життя.
Як раніше повідомляли «Коментарі», 30 листопада в НАБУ заявили, що Генпрокуратура і СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію НАБУ з виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі. Зокрема, там стверджують, що заступник голови Держміграційної служби Діана Пімахова брала хабар.
Сама ж Пімахова каже, що їй пропонували хабар, у відповідь на що вона подала заяву до СБУ. І підкреслює, що не знала про те, що «затриманий» Сергій Тітенко – представник НАБУ.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас