Велика Британія погодилася піти на поступки з питання кордону з Ірландією – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія погодилася піти на поступки з питання кордону з Ірландією – ЗМІ

Світ
701
Уряд Великої Британії пішов на поступки Республіці Ірландії з питання кордону з Північною Ірландією після Brexit, повідомляє в понеділок сайт ірландської телерадіокомпанії РТЕ з посиланням на проект спільної заяви Єврокомісії і британської влади.
Пропозиція, яку ще має схвалити уряд Ірландії, передбачає, що Республіка Ірландія та Північна Ірландія зможуть зберегти відкритий кордон і вільно переміщувати товари без митних перевірок. Таким чином, в даному випадку норми єдиного ринку і митного союзу з ЄС збережуться для Ірландії і після Brexit.
Без досягнення угоди щодо кордону на острові Ірландія Велика Британія не могла перейти до другого етапу переговорів щодо Brexit. Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зараз перебуває в Брюсселі, де проводить переговори з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і головою Європейської Ради Дональдом Туском.
Республіка Ірландія, яка входить до складу ЄС, раніше висловлювала стурбованість можливою появою жорсткого кордону з Північною Ірландією після Brexit.
В кінці листопада Велика Британія та ЄС досягли принципової домовленості про обсяг фінансових зобов’язань Лондона, який може становити 40-60 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас