Македонія допоможе Україні з переходом на відновлювальну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Македонія допоможе Україні з переходом на відновлювальну енергетику

Енергетика
358
Україна та Македонія домовилися про співпрацю у сфері відновлюваної енергетики. Відповідне рішення було прийнято за підсумками зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Македонія в Україні паном Столе Змейкоскі.
На зустрічі, пан Столе Змейкоскі повідомив, що Македонія давно розвиває відновлювану енергетику відповідно до стандартів Європейського Союзу. Зокрема, згідно з оновленим Національним планом дій з відновлюваної енергетики до 2025 року країна планує досягти 25% “чистої” енергії у кінцевому енергоспоживанні.
“Македонія стрімко йде до поставленої мети. За даними Євростату, вже у 2015 році частка “зеленої” енергії в країні сягла 19,9%. Особлива увага приділяється вітро- та гідроенергетиці”, – уточнив посол.
У свою чергу, Савчук розповів про плани та здобутки України у питанні розвитку відновлюваної енергетики, зосередивши увагу на законодавчих змінах, які полегшують ведення бізнесу у цій сфері.
За результатами зустрічі сторони домовилися співпрацювати. Столе Змейкоскі пообіцяв представити досягнення українського ринку “чистої” енергетики експертному та бізнес-середовищу в Македонії. А Держенергоефективності висловило готовність продемонструвати іноземним інвесторам перспективні проекти, які можна впровадити в регіонах України, у тому числі у сфері малої гідроенергетики.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас