Бафет збільшує долю в Apple до 134 міліонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бафет збільшує долю в Apple до 134 міліонів

Особисті фінанси
10
Згідно із заявкою, поданою у вівторок, з’ясувалося, що компанія Berkshire Hathaway, очолювана Уореном Бафетом, збільшила свою долю в компанії Apple до 134 млн акцій в третьому кварталі, що на 3% перевищує колишній показник.
За повідомленням аналітичного відділу компанії Trade12, за станом на кінець вересня цього року американському конгломерату належать близько 2,6% акцій Apple, як вказано в документації за третій квартал Berkshire Hathaway, що робить компанію п’ятим за величиною власником акцій відомого виробника iPhone.
Компанія Berkshire Hathaway почала інвестувати в акції Apple ще в 2016 році, починаючи з десяти мільйонів акцій. Незабаром, згідно з повідомленнями, Баффет збільшив долю на 76 мільйонів акцій.
Кілька місяців тому мільярдер заявив, що він ніколи не продавав акції Apple, і додав, що він ще не знав в той час, коли купить акції Apple, і не натякав про те чи робитиме вкладення в акції компанії Apple в найближчому майбутньому.
Акції Apple і ринкова капіталізація
Акції Apple, які досягли нового рекордного максимуму на початку листопада, нині торгуються у бичачому тренді завдяки оптимістичному прогнозу на тлі високих продажів нещодавно випущеної моделі iPhone X на десяту річницю випуску пристроїв. Попит на iPhone X, який продаватиметься за стартовою ціною в 1000$, що робить його найдорожчим iPhone, повинен підштовхнути акції Apple до нових максимумів найближчими місяцями. Тоді як аналітики підвищили цільову ціну акцій Apple і заявили, що ринкова вартість компанії перевищить $900 млрд і наблизиться до трильйона через декілька місяців.
Збільшення долі Berkshire Hathaway
Також нещодавно Berkshire Hathaway збільшив свої долі в інших компаніях, таких як Monsanto. За третій квартал Berkshire Hathaway збільшив долю акцій сільськогосподарської біотехнологічної компанії Monsanto на 10%.
Бафет також скоротив долю у ряді інших компаній, таких як Charter Communications, на 10%, з продажем в третьому кварталі більше 900 000 акцій, тоді як було продано 17 мільйонів акцій самої компанії Berkshire Hathaway, що складає одну третину від їх загальної кількості.
Доля Berkshire Hathaway у фінансовій компанії Wells Fargo також була скорочена впродовж кварталу за рахунок продажу більше 3,75 млн акцій. За станом на третій квартал Berkshire Hathaway займає найбільшу позицію в Wells Fargo, володіючи більше 460 млн акцій на суму в $25, 6 млрд.
Щоб отримувати більше актуальних новин ринку, підписуйтеся на Trade12.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас