З ким можуть співпрацювати банки, щоб зібрати інформацію про клієнта - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З ким можуть співпрацювати банки, щоб зібрати інформацію про клієнта - експерт

Кредит&Депозит
718
Для залучення нових клієнтів банк може не тільки збирати дані сам, але і брати їх у зовнішніх джерел.
Про способи збирання і аналізу даних про клієнтів банків розповів на конференції FinRetail 2017, що відбулася в Києві, Олексій Пузняк, віце-президент, керівник Управління роздрібних продуктів Альфа-Банк Україна
«Банкам у процесі ухвалення рішення про видачу кредиту часто не вистачає власної інформації про клієнта і його спроможність акуратно і вчасно повернути борг банку. Використовуючи зовнішні джерела інформації, банк розраховує отримати непряму підказку, чи є сенс кредитувати цього позичальника, чи ні», – пояснює Пузняк.
За його словами, дані від сторонніх організацій можуть допомогти банку ухвалити правильне рішення, кредитувати чи не кредитувати такого клієнта.
«Так, для отримання додаткової інформації про клієнта банки можуть співпрацювати з бюро кредитних послуг, мобільними і інтернет операторами, комунальними підприємствами та іншими компаніями, що мають великий накопичений обсяг інформації про платників», – говорить він.
На думку українських банкірів, проведення перевірки позичальника із застосуванням зовнішніх джерел інформації, відноситься, як правило, до нових клієнтів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас