Світові рейтинги: Україна залишається небезпечною країною для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові рейтинги: Україна залишається небезпечною країною для бізнесу

979
Незважаючи на те, що Україна поступово покращує позиції в світових рейтингах безпеки, безхмарним життя і особливо ведення бізнесу в нашій країні не назвеш. На сьогоднішній день ми займаємо 122-е (тобто дуже низьке) місце в світі за рівнем захищеності бізнесу від втрат у результаті тероризму. Незважаючи на те, що порівняно з минулим роком ми піднялися на 6 сходинок, ми досі перебуваємо в «сусідстві» з такими далеко не найбезпечнішими країнами, як Уганда і Таїланд.
В цілому, згідно з індексом безпеки, як з’ясувала редакція «Слово и Дело», Україна посідає 106-у сходинку з 137-ми. Тут ми хоч і поліпшили позиції на цілих 17 щаблів, все одно перебуваємо в компанії Камбоджі і Тунісу.
Порахували фахівці і ризики за іншими показниками. Наприклад, за індексом втрат бізнесу внаслідок насилля та злочинності ми за останній рік наблизилися до цивілізованих країн аж на 24 позиції. Це найбільш істотний прогрес і єдиний з індексів, за якими ми потрапили хоча б в сотню найбезпечніших держав (у нас 92-е місце).
Окремо оцінювалися втрати бізнесу через організовану злочинність. Вони, на думку фахівців, незважаючи на 10 позицій, на які за рік піднялася Україна, все ще дуже великі. Тут ми на 113-му місці в світі. І поруч з нами знову Уганда. Щоправда, цього разу у африканської країни позиція краща за нашу.
На 101-е місце наша країна потрапила за індексом надійності поліцейських служб. Тут прогрес зовсім незначний – всього 3 позиції. Міжнародні експерти вважають, що в Україні трохи безпечніше, ніж в Боснії і Герцеговині, але небезпечніше, ніж в Замбії…
Світові рейтинги: Україна залишається небезпечною країною для бізнесу
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас