Як узаконити самобуд: практичні поради від компанії «КК Пріоритет» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як узаконити самобуд: практичні поради від компанії «КК Пріоритет»

Нерухомість
1513
Будинок, прибудова, балкон, гараж, сарай, зведений без дозволу компетентних органів і проектної документації, є самобудом.
В Україні через складність процесу оформлення та узгодження таке явище — звична річ: багато українців не замислюються про наслідки, які можуть виникнути. В результаті нерухомість не можна продати, обміняти, переписати і навіть подарувати.
Компанія «КК Пріоритет» підкаже, як узаконить самострой і уникнути вагомих штрафів.
Легалізувати самобуди можна двома способами: через органи державної влади або через суд. Фахівці «КК Пріоритет» рекомендують вирішувати питання першим способом, оскільки практика показує, що виграти судовий розгляд з узаконення самовільного будівництва вкрай складно і дуже затратно. При цьому, навіть якщо суд визнає право власності на самобуд, це не дає власнику права на користування об’єктом без процедури введення його в експлуатацію в порядку, встановленому законом. А це — додаткова витрата часу і коштів.
2017 року відбулися зміни в законодавстві: збільшився розмір штрафних санкцій за зведення самобудів: на сьогодні штраф становить 18 мінімальних заробітних плат, або 57 600 грн. Якщо штраф не буде сплачено у встановлений термін — споруда підлягає знесенню.
Фахівці «КК Пріоритет» звертають увагу на те, що:
  • більшість самобудів узаконити можна — достатньо правильно розробити схему вирішення;
  • у разі отримання самобуду в спадок — без судового розгляду не обійтися;
  • вартість процесу узаконення може бути вищою, ніж вартість самобуду, але значно меншою за штрафні санкції.
  • Узаконення самобуду — складний і кропіткий процес, який вимагає певних знань, навичок і досвіду, тому цю процедуру краще довірити співробітникам компанії «КК Пріоритет».
    Дізнатися більше інформації та вартість послуг можна на сайті https://kkprioritet.kiev.ua/.
Довідка про компанію:
Компанія «КК Пріоритет» надає юридичні та інженерні послуги понад 8 років. Основними напрямками діяльності є отримання дозволів на будівництво, оформлення документів на нерухомість, приватизація землі та інше. Фахівці компанії також допоможуть у вирішенні конфліктів і спорів.
Контакти:
Київ, вул. Івана Мазепи, 10А, офіс 110
+38 (044) 280-99-60
+38 (093) 044-75-43
+38 (068) 222-57-37
info@kkprioritet.kiev.ua
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас