Різдво 25 грудня в Україні стало неробочим днем – Порошенко підписав закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різдво 25 грудня в Україні стало неробочим днем – Порошенко підписав закон

Казна та Політика
704
Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений парламентом закон про вихідний день в Україні 25 грудня і скасування вихідного дня 2 травня.
“Закон підписано… 29.11.17 Повернуто з підписом від президента”, – повідомляється в розділі про стан проходження даного закону на сайті Верховної Ради в середу вдень.
Як повідомлялося, 16 листопада 2017 року народні депутати внесли у перелік святкових і неробочих днів в Трудовому кодексі України Різдво, 25 грудня, і виключили з цього переліку вихідний день 2 травня.
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 17 листопада висловив надію, що закон про вихідний день на Різдво, 25 грудня, буде підписаний і набуде чинності до цієї дати поточного року. “Я сподіваюся, що цей закон буде підписаний ще до 25 грудня президентом України, і всі, хто святкує Різдво 25 грудня, будуть мати можливість святкувати його вже у вихідний день”, – сказав спікер в інтерв’ю телеканалу “Рада”.
Даний закон Парубій підписав 21 листопада, документ був направлений на підпис президенту.
Різдво (7 січня) за юліанським календарем, прийнятим у православній та греко-католицькій церквах, є в Україні святковим неробочим днем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас