Невдалий запуск: російський супутник впав в Атлантичний океан - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невдалий запуск: російський супутник впав в Атлантичний океан - ЗМІ

Технології&Авто
840
Причиною аварії запущеного сьогодні у РФ супутника “Метеор-М” міг стати людський фактор.
Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на джерело у ракетно-космічній галузі.
“За попередніми даними, виникла помилка у польотному завданні ракети-носія і розгінного блоку “Фрегат”, внаслідок чого перший імпульс був виданий не в тій орієнтації, яка потрібна, тому розгінний блок разом з супутником увійшов до атмосфери і впав в Атлантичний океан”, – сказав співрозмовник.
Раніше повідомлялося, що у вівторок з космодрому “Восточный” стартувала ракета-носій “Союз-2.1б”, яка вивела на низьку навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) “Метеор-М” №2-1. Планувалося також, що ракета-носій виведе на орбіту ще 18 малих космічних апаратів попутного навантаження.
У “Роскосмосі” відзначили, що космічна головна частина ракети у складі розгінного блоку “Фрегат” і “Метеора-М” №2-1 у розрахунковий час штатно відокремилася від третьої ступені ракети-носія.
Проте незабаром з’явилася інформація, що на розгінному блоці сталася аварія, він міг не втриматися на орбіті і затонув в Атлантичному океані разом зі супутником.
У “Роскосмосі” підтвердили аварійну ситуацію, відзначивши, що через неї не вдалося встановити зв’язок із запущеним супутником.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас