Україна виступає за більш тісне співробітництво чорноморських і балтійських країн - Парубій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виступає за більш тісне співробітництво чорноморських і балтійських країн - Парубій

Казна та Політика
103
Україна пропонує Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) розвивати більш тісні контакти між країнами Чорноморського басейну Балтійського моря, повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.
“Одна з ідей, яку я пропоную, і яку підтримує українська сторона, полягає в тому, щоб зробити більш тісною співпрацю, в тому числі і економічну між країнами Чорноморського басейну та країнами Балтійського моря”, – заявив А. Парубій на прес-конференції у вівторок в Києві.
Він зазначив, що в ході засідань 50-ї Генеральної асамблеї ПАЧЕС буде обговорюватися це питання, а також питання “шовкового шляху”.
“Ми пропонуємо нашим колегам максимально долучитися до реалізації цього проекту”, – сказав А. Парубій.
Він повідомив, що у вівторок відбулися два робочі засідання бюро і комітету ПАЧЕС, на яких було затверджено порядок денний асамблеї, яка відбудеться в середу-четвер у Києві у приміщенні Верховної Ради.
Спікер парламенту нагадав, що на попередньому засіданні генасамблеї ПАЧЕС в Стамбулі українська делегація відстояла “дуже важливу позицію, яка стосується окупації і порушення суверенітету країн нашого регіону, що стосується не тільки нашої країни, але і Грузії… Молдови”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас