ОСББ віддадуть землю під будинками українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОСББ віддадуть землю під будинками українців

Нерухомість
2052
Постійна комісія Київської міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала звернення до Кабінету міністрів про затвердження порядку безоплатної передачі земельних ділянок об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Як повідомляє прес-служба Київради, депутати підтримали відповідний проект рішення у вівторок.
“Прийняття такого порядку може послабити занепокоєння киян, знизити ризик соціальної напруженості і сприяти реалізації співвласниками багатоквартирних будинків своїх прав”, – цитує прес-служба автора проекту рішення, депутата Владимирв Левіна.
За даними прес-служби, підставою для проекту рішення стала місцева ініціатива про звільнення житлово-будівельних кооперативів, житлових кооперативів та ОСББ від сплати земельного податку у Києві.
У прес-службі нагадали, що закон “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, що передбачає безкоштовну передачу земельних ділянок багатоквартирних будинків у власність або постійне користування ОСББ, прийнятий ще в 2015 році, однак Кабмін досі не прийняв нормативну базу, яка визначає порядок цієї процедури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас