Зволікання з дозволами на видобуток газу "коштувало" 1,8 мільярда - Укргазвидобування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зволікання з дозволами на видобуток газу "коштувало" 1,8 мільярда - Укргазвидобування

Енергетика
284
У поточному році, за перші 10 місяців, Україна не змогла додатково видобути близько 161 млн кубометрів газу.
Про це на прес-конференцї сказав голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“У нас, щоб отримати спецдозволи – у тому числі дублюючі – займає 3 роки. Бізнесу немає, зате є неабияка індустрія дозвільних процедур”, – сказав Прохоренко.
За його словами, найбільший експортер газу у світі, провінція Альберта у Канаді, видає необхідні дозвільні документи за 3 дні.
“Ми підрахували втрати від повільної видачі дозволів. Тільки цього року Укргазвидобування недоотримало 131 млн кубометрів газу. Це 637 млн грн недоотриманої прямого виторгу, втрати бюджету на суму 185 млн грн, бо ми не сплатили ренту. Оскільки Україна не змогла видобути власний газ, Нафтогаз змушений купити його на імпорті. Якщо порахувати, це близько 1 млрд грн. Також ми не змогли почати буріння шести свердловин. Обладнання простоює”, – зазначив Прохоренко.
Він наголосив, що дозвільна система в Україні є вкрай корупційною.
“Це ніяк не мотивується, але дозволи не видаються. Ми змушені йти до Прем’єр-міністра і казати про ці проблеми”, – додав Прохоренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас