SoftBank має намір придбати акції Uber з дисконтом 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank має намір придбати акції Uber з дисконтом 30%

Фондовий ринок
294
Японська телекомунікаційна компанія SoftBank Group Corp. повідомила керівництво сервісу за замовленням таксі Uber Technologies Inc. про те, що має намір придбати значну частку в компанії, проте зі знижкою близько 30% порівняно з поточною оцінкою вартості фірми, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
Softbank очолює консорціум інвесторів, які планують придбати нові акції компанії на суму щонайменше $1 млрд за ціною, яку інвестори заплатили в ході попереднього раунду фінансування, коли вартість компанії була оцінена в $68 млрд. Також вони планують придбати не менше 14% її акцій за зниженою ціною, що передбачає її вартість на рівні $48 млрд.
Зазначається, що інвестори можуть направити Uber офіційну пропозицію вже у вівторок, після чого в акціонерів компанії буде 20 робочих днів на її розгляд.
За словами джерел, Softbank може підвищити ціну, якщо їй не вдасться придбати 14% акцій за зазначену суму.
Аналітики вказують, що багато співробітників і інвестори Uber роками чекали на можливість продати свої акції і можуть не отримати другого такого шансу аж до IPO, яке очікується не раніше 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас