Автомобіль-сканер шукатиме контрабанду в літаках брюссельського аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобіль-сканер шукатиме контрабанду в літаках брюссельського аеропорту

Технології&Авто
236
Призначений в першу чергу для виявлення контрабанди наркотиків та сигарет автомобіль-сканер, представлений пресі в понеділок у брюссельському міжнародному аеропорту “Завентем”, здатний виявляти також вибухівку, повідомив його генеральний директор Арно Фейст.
Телеканал показав кадри, на яких фургон, набитий електронною апаратурою, за 10 хвилин сканує за допомогою рентгенівського випромінювання великий авіалайнер.
“Це важливий інструмент в економічному плані, оскільки контрабанда завдає істотної шкоди економіці держави”, – заявив присутній на презентації міністр фінансів Бельгії Йохан ван Овертвелдт.
При цьому в Генеральній адміністрації митниці і акцизів і в компанії Brussels Airport, які представляли “Backscatter Van”, підкреслюють, що цей сканер буде допомагати виявляти різні форми загроз”.
Фургон вартістю 1,2 млн євро був значною мірою оплачений Європейським бюро з боротьби проти шахрайства (OLAF), уточнив телеканал.
Як пояснюють в адміністрації аеропорту, сканувати будуть літаки не всіх рейсів, а тільки ті, які у базі даних митниці відносяться до напрямків ризику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас